Het Performance Project

september 2021 t/m april 2022

Heb jij er altijd al van gedroomd om op of achter het toneel te staan, maar durf je het nog niet zo goed of weet je niet hoe je kan beginnen? Dan ben je van harte welkom bij Het Performance Project. In hele toffe wekelijkse repetities krijg je van ons álles te leren wat er nodig is om een theatervoorstelling te maken. Je kunt niet alleen spel-, zang-, dans-, improvisatie- en interactietraining krijgen, maar misschien wil je wel graag leren hoe het is om áchter de schermen te werken. Regisseren, musiceren, choreograferen en tekst of muziek schrijven. Kortom: genoeg disciplines om van te leren voor een succesvolle On Steetsj theatervoorstelling.

Het Performance Project wordt afgesloten met een kleinschalige presentatievoorstelling, waarbij alles wat je geleerd hebt aan een publiek wordt getoond. Na Het Performance Project kun je eventueel doorstromen naar onze nieuwe familieproductie die voor de kerstvakantie 2022/2023 zal worden gepland.


"Peter Pan en Wendy" - januari 2019

Het Performance Project in het kort:

* - 28 repetities in 8 verschillende thema's;
* - van september 2021 t/m april 2022;
* - vrijdagavond van 19:00u tot 21:00u;
* - in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen;
* - voor deelnemers vanaf 8 jaar, geen maximumleeftijd;
* - deelnemersbijdrage: €125,- voor het volledige traject;


Is het Performance Project een familievoorstelling?
Nee, dat is het helaas niet. Vanwege de gezondheidscrisis en de huidige stand van zaken daarin is er besloten om in het seizoen 2021/2022 geen familievoorstelling te gaan maken.

De productie van een nieuwe voorstelling is een volledig seizoen opgeschoven en vindt vooralsnog plaats van april 2022 t/m januari 2023.

Om de tussentijd te vullen is 'Het Performance Project' bedacht, waarbij iédereen die volgens de On Steetsj methode over theater maken wil leren van harte welkom is om deel te nemen.


Voor wie is Het Performance Project bedoeld?
Iedereen vanaf 8 jaar kan zich inschrijven om deel te nemen. Er zijn geen audities en eerdere ervaring is geen vereiste. Let wel op: er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers, dus hoe eerder je inschrijft, hoe zekerder je bent van een deelnemersplekje.


Hoe gaat het in z'n werk?
Van september 2021 t/m april 2022 wordt er iedere week gerepeteerd met spel-, zang-, dans-, improvisatie- en interactieoefeningen. Daarnaast kan je, als je dat zou willen, extra leren over de disciplines regie, choreografie, schrijven van tekst of muziek. Aan het einde van Het Performance Project ben je helemaal klaar om mee te doen aan een On Steetsj familievoorstelling en ben je van harte welkom om door te stromen naar de productie hiervan.

Het Performance Project wordt afgesloten met een kleinschalige presentatievoorstelling, waarbij alles wat je hebt geleerd aan een publiek wordt getoond.

nabespreking doorloop "Alice in Wonderland" - november 2019

Repetitiethema's
Iedere repetitiemaand heeft een leerzaam theatergerelateerd thema. Daarover krijg je achtergrondinformatie en opdrachten, zodat je niet alleen de basisdisciplines leert, maar ook meer diepgang over het prachtige fenomeen theater leert kennen. In totaal komen er acht thema's:

1) - Introductie - wat is theater;
2) - Een goed verhaal vertellen;
3) - Improviseren;
4) - Auditie doen;
5) - Tekstbehandeling;
6) - Spelen met muziek;
7) - Interactie;
8) - Een voorstelling maken;

De repetities worden niet alleen ingevuld met praktische oefeningen. Er gaat ook gebruik gemaakt worden van interactieve middelen zoals bijvoorbeeld 'Kahoot!', videomateriaal, geluidsmateriaal en kleine theoretische opdrachten. Bovendien zal je regelmatig gevraagd gaan worden om ook thuis kleine opdrachten voor te bereiden, zoals bijvoorbeeld het bekijken van video's ter inspiratie of het lezen/opzoeken van teksten. Het klinkt misschien heel schools, maar uiteraard gebeurt alles op de vertrouwde leerzame On Steetsj manier.


Wanneer en waar gaat dat precies gebeuren?
De repetities van het Performance Project vinden iedere week, met uitzondering van de schoolvakanties, plaats op vrijdagavond van 19:00u tot 21:00u in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen. Uiteraard krijg je hiervoor een keurig en overzichtelijk repetitieschema van.


Wat zijn de kosten hiervan en is er een contract of iets dergelijks?
Deelname aan Het Performance Project kost €125,- voor de volledige repetitieperiode. Dat zijn in totaal 28 repetities, met daarna een afsluitende presentatievoorstelling. De deelnemerskosten mogen in termijn betaald worden.

Aan iedere deelnemer wordt gevraagd een spelersovereenkomst te tekenen. Hierin staan de belangrijkste zaken vermeld, zodat zowel jij als wij duidelijk weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Voor iedere deelnemer onder de 18 jaar is ook een ondertekening van de ouders/verzorgers nodig.


Wie geven de repetities?
Het Performance Project staat onder leiding van het Artistiek Team van On Steetsj. Dat zijn (de hartstikkeleuke) Claire Proost, (de supertoffe) Daniel-Lee Jongman en (de megamuzikale) Simon de Groot. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een aantal gastlessen, waarover in de loop van het project meer informatie zal volgen.

het Artistiek Team van On Steetsj

Ik heb nog een vraag, maar die staat hier niet bij....
Geen probleem. Je kunt voor al je vragen of meer informatie altijd contact opnemen door te bellen of een whatsapp berichtje te sturen naar ons via het telefoonnummer 06-53160111.


Tof! Nu wil ik meedoen! Zeker weten wel!
Je bent van harte welkom, maar let wel op: er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Dus hoe eerder je inschrijft, hoe zekerder je bent van een deelnemersplekje.

Je kunt je plekje bemachtigen door je aan te melden met het onderstaande aanmeldingsformulier. Na ontvangst en verwerking krijg je vervolgens alle benodigde informatie in je e-mailbox en zien we je met veel genoegen in september in het theater!


Klikkerdeklik om je in te schrijven!